Hva gjør du om du får tankekjør?

Hva gjør du om du får tankekjør?

Om jeg får tankekjør, prøver jeg raskt a:
🌿å bli bevisst på hva som skjer
🌿og observere tankene slik at de ikke eier meg.

Mer konkret, om det er heavy stuff:
🌿jeg går i «dobbel» observasjonsposisjon – slik at mitt høyere selv observerer en yngre del av meg (som har tankekjør) som i neste omgang observerer sine tanker

🌿Hvis tankene er velkjente (tilbakevendende), bruker jeg tid på å finne ut når de ble skapt, og gradvis gi slipp på rotårsaken

🌿Hvis tankene virker tilfeldige, kanskje ikke engang «mine», spør jeg
-om de er sanne (er det sant at…?),
-om de tilhører meg,
og om svarene er nei, ber jeg tankene om å dra videre på sin ferd.

For: jeg er den som observerer tankene, tankene er ikke meg, og jeg bestemmer selv hvordan jeg vil forholde meg til dem.

Dette er litt sant, og litt «teori». For, som jeg også skriver om kan jeg «fanges» i ulike drama, behagelige og ubehagelige – som jeg deretter kan observere og lære av🤣🤣🤣 For det jo slik at en del tanker vekker følelser – som også kan vippe oss av pinnen en liten eller lengre stund.

Dette er SÅ gøy å utforske, synes jeg!)

—Er dette fremmede tanker for deg, eller gir det gjenklang?

—Hvordan forholder du deg til dine tanker?

Skrevet av

Jeg heter Mai Camilla Munkejord. Det å skrive er for meg forløsende, frigjørende, helsefremmende, ja, sannhetsskapende på et vis. Mitt mål, det er å inspirere andre til å finne sin stemme og gradvis våge å uttrykke den. Jeg tilbyr LA MASKEN FALLE Skrivekurs, skriver bøker, lager podcaster og tilbyr 1:1 veiledning.