Fiasko eller suksess?

Fiasko eller suksess?
Du leste kanskje forrige ukes innlegg der jeg skrev om at en økonomisk «fiasko» ikke trenger å ses på som en «fiasko» i det hele tatt, men som læring – en prosess som ga oss så mye annet enn penger.

Bokutgivelsen av LA MASKEN FALLE har så langt vært et økonomisk underskuddsprosjekt til tross for gode salgstall. «Det ble en rimelig utdanning, tenk på hva min mastergrad fra BI kostet», oppsummerer min mann, Webjørn. Det har han rett i😇

Jeg for min del trenger å minne meg om det @mayka.no på Instagram skriver og snakker om for tiden:

det med å hvile seg til suksess.

Budskapet kommer til meg gang på gang for tiden, i ulike former og gjennom ulike kanaler, imorges i form av fabelen om skilpadden og haren: for det ER skilpadden, som går sakte fremover i eget tempo, heller enn haren som hovmodig tar seieren på forskudd, som først kommer i mål.

Nå er dette livet ingen konkurranse.
Og det er reisen som er målet.
Så sånn sett kan vi veksle litt mellom å være skilpadde og harepus avhengig av dagsformen.
For harepusen stoppet jo opp her og snuste litt der og la merke til spennende ting der.
Det er stor verdi i det også.

For min del er lærdommen kanskje primært det å la komme det som kommer. Ikke gjøre meg avhengig av penger på bok med det samme. Ikke gjøre meg avhengig av ekstern bekreftselse, av andres applaus.

Jeg skrev et dikt om dette for et par år siden, det står i boken LA MASKEN FALLE:

DIKT: Jeg vil legge frykten bak meg

Jeg vil legge frykten bak meg,

kaste den på bålet,

og la den brenne opp.

Jeg vil ikke lenger svikte meg selv

av frykt for å bli sveket.

Late som at noe er greit

av frykt for å skape dårlig stemning.

Mitt mål er

å tåle dem som ikke er enig med meg,

eller ikke liker meg,

eller til og med dem som vender meg ryggen.

Stå stødig.

For min verdi avhenger ikke lenger av

andres applaus.

🌿🌿

Noe som vekkes i deg?

💫💫💫

Skrevet av

Jeg heter Mai Camilla Munkejord. Det å skrive er for meg forløsende, frigjørende, helsefremmende, ja, sannhetsskapende på et vis. Mitt mål, det er å inspirere andre til å finne sin stemme og gradvis våge å uttrykke den. Jeg tilbyr LA MASKEN FALLE Skrivekurs, skriver bøker, lager podcaster og tilbyr 1:1 veiledning.