En litt mer wonderful world, takk!

Jan Inge Reilstad har, som meg, alltid hatt et høyt tempo. Han har lest, studert, og omskapt sin indre uro til mange gode ting, ikke bare for seg selv, men også for andre i form av blant annet som kunstnerisk leder for det kafébaserte lese- litteraturhuset KÅKÅ kverulantkatedralen.

I 2017 startet han nordens første økonomifestival, KÅKÅnomics, og siden 2023, startet han, som en gjenklang av stemmen til Louis Armstrong: Wonderful World, en festival i skjæringspunktet mellom filosofi og vitenskap. I år går Wonderful World av stabelen fra 30. mai til 2. juni.

Men:
Denne episoden handler ikke bare om Wonderful World.

Enda mer, snakker vi om mannen bak alt dette; Jan Inge Reilstad, Stavanger-mann, 60 år.

For første gang forteller han sin historie om å vokse opp i et hjem hvor far slo mor, og hvordan han selv, da han ble sterk nok, som 14-åring julte opp sin egen far. Og han forteller om skyldfølelsen som den dag i dag fortsatt kan nage. Og så snakker vi om tilgivelse.

-Målet må være tilgivelse, mener han. For den dagen han virkelig har tilgitt sin far, da er Jan Inge kanskje en helt fri mann.

Sjekk ut programmet til Wonderful World:
⁠https://www.wonderfulworld.no/ ⁠

Jeg er forresten invitert som bidragsyter med blant annet LA MASKEN FALLE Skriveverksted, bokbad og live hypnoterapi-session, for festivalen er en møteplass hvor det foregår mye forskjellig i ulike formater og på ulike scener.

Og til sist:
Jan Inge Reilstad, @jan_inge1 er litteraturviter, og synes det var litt kjipt å ikke huske verselinjene til Baudelaire som bare nesten kom til overflaten i vår samtale.

Her er de:
Man må alltid være beruset.
Alt dreier seg om dette:
det er det eneste problem.
For ikke å føle tidens fryktelige åk
som knuser dine skuldre
og presser deg til jorden,
må du uopphørlig beruse deg.

Men på hva?
På vin, på poesi eller dyd – hva du vil,
men berus deg!

Ses i Stavanger i slutten av mai? Du har vel lyst til å delta på Wonderful world festivalen?

Skrevet av

Jeg heter Mai Camilla Munkejord. Det å skrive er for meg forløsende, frigjørende, helsefremmende, ja, sannhetsskapende på et vis. Mitt mål, det er å inspirere andre til å finne sin stemme og gradvis våge å uttrykke den. Jeg tilbyr LA MASKEN FALLE Skrivekurs, skriver bøker, lager podcaster og tilbyr 1:1 veiledning.