Forbudt å bryte pappas regler? Erfaringer med et aktivert nervesystem.

Forbudt å bryte pappas regler!?

Jeg hadde en superinteressant samtale med Marga Dijkman som du finner på Instagram under @newattitude_marga i går. Det jeg da blant annet ble bevisst, er at selvom jeg nå aktiveres i mye lavere grad enn før, så er det fortsatt slik at nervesystemet mitt aktiveres av ulike småting.

Men hva?

Det var spørsmålet da jeg la meg i går kveld.

Og i morges, i dagens meditasjon «så» jeg for meg en rekke situasjoner som trigger systemet mitt. I enkelte situasjoner er aktiveringen knapt merkbar, typ jeg kjenner den og demper den umiddelbart, men den ER der. Nervesystemet går i fight/flight/freeze, om så i et par sekunder.

🍀🍀🍀

Der er nok ulike situasjoner. Jeg ser situasjoner der jeg erfarer at andre tar æren for noe jeg opplever å ha gjort (alene eller sammen med andre). Jeg føler da skam, enten jeg står opp for meg selv eller ei. Dette skal jeg komme tilbake til, kjenner jeg.

Det jeg er klar til å se på nå er aktivering i disse situasjonene:

-Når Webjørn, min mann, blir liggende litt for lenge om morgenen det være seg på hverdager eller i helgene uten at det er avklart
-Når noen (egne barn, gjester) ikke vil smake på maten jeg har laget
-Når barn (lekekamerater, nevøer og nieser) er litt høylytte og løper rundt i stuen
-Når noen lar tingene sine «flyte rundt» i stedet for å ha «faste plasser»
-Når noen setter seg over meg og «vet best» når jeg ikke eksplisitt har bedt om råd
-At noen (særlig barn) gjør plutselige (uventede) bevegelser

Og så ser jeg mønsteret: jeg aktiveres når andre bryter de reglene pappa satte for meg da jeg var et barn!!

-Selvom jeg kognitivt har tatt avstand fra reglene,
-og selvom jeg emosjonelt har bearbeidet minner om straff og kjeft som kom dersom jeg (uforvarende) brøt reglene da jeg var et lite barn!

🧡

Så da er spørsmålet: hvorfor aktiveres mitt nervesystem den dag i dag når ANDRE bryter pappas regler (som jeg selv for lengst har tatt avstand fra)?

Har det med mitt overansvar å gjøre?
Det blir spennende å undersøke nærmere.😇🩵🩵

💖💖💖

Kommenter gjerne om noe resonnerer med deg!

Skrevet av

Jeg heter Mai Camilla Munkejord. Det å skrive er for meg forløsende, frigjørende, helsefremmende, ja, sannhetsskapende på et vis. Mitt mål, det er å inspirere andre til å finne sin stemme og gradvis våge å uttrykke den. Jeg tilbyr LA MASKEN FALLE Skrivekurs, skriver bøker, lager podcaster og tilbyr 1:1 veiledning.