Det var aldri noe feil med deg. Autisme som en variant av normalen.

Det var aldri noe feil med deg! I dette innlegget vil jeg si litt om autisme, eller asperger, som en variant av normalen.

For, i dagens episode av LA MASKEN FALLE Podcast er det kloke, fine Caroline Kjus som er gjest.

Som meg var Caroline voksen før hun fikk diagnosen Asperger.

I denne samtalen snakker vi om hvor utmattende det kan være å prøve å møte alle forventningene i dagens samfunn når man har Asperger, eller autisme (eller ASD som det nå gjerne kalles).

For Caroline, @kvinnerpaaspekteret, ble diagnosen et vendepunkt som gjorde at gradvis klarte å sette ord på sine behov og sette sunnere grenser.

I dag er hun skilt og bor sammen med sine to barn i kårboligen på gården hvor hun vokste opp. Hun har 50% uføretrygd, jobber litt i barnehage, og er i oppstartsfasen av en ny tilværelse som coach for andre kvinner på spekteret. Hun drømmer om å samle kvinner som ønsker å tre ut av hamsterhjulet på retreats for å finne tilbake til sin indre kraft.

«Du skal ikke fikses» er hennes aller viktigste råd til andre kvinner som føler seg litt annerledes; «For et var aldri noe feil med deg.»

Følg gjerne Caroline på @kvinnerpaaspekteret – og gled deg til torsdag hvor det kommer en ny podcastepisode med Caroline som gjest. Da er tema spirituell oppvåkning, og hvordan spiritualitet i betydningen det å kunne lene seg på at vi mennesker har mulighet til å åpne for krefter og innsikter som er langt større enn vårt kognitive sinn ofte tillater oss å tro – DET har vært transformerende for oss begge🥳💫

Skrevet av

Jeg heter Mai Camilla Munkejord. Det å skrive er for meg forløsende, frigjørende, helsefremmende, ja, sannhetsskapende på et vis. Mitt mål, det er å inspirere andre til å finne sin stemme og gradvis våge å uttrykke den. Jeg tilbyr LA MASKEN FALLE Skrivekurs, skriver bøker, lager podcaster og tilbyr 1:1 veiledning.